Játékosok átigazolása  Több mint 20 éve

TRANSFER ROOM által hitelesített Ügynökség

NB I: Csoboth Kevin Újpesten folytatja – hivatalos

Oct 21, 2022

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport értesülései: a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megszerezte a Mol Fehérvár FC utánpótlás-válogatott támadóját, Csoboth Kevint.

A pécsi születésű, utánpótlásszinten a Főnix Gold FC-nél, a Ferencvárosnál és a Kozármislenynél pallérozódó Csoboth Kevin tehetségére már egészen fiatalon felfigyelt a portugál Benfica, amely 2016-ban szerződtette, s három évvel később már a B-csapatban is bemutatkozott.

Csoboth 2021-ben döntött a hazatérés mellett, elfogadta a Mol Fehérvár FC ajánlatát, de az NB I előző kiírásában csak egyszer, a Ferencváros ellen lépett pályára csereként. Kölcsönbe a másodosztályú Szeged-Csanád Grosics Akadémiához került, s a Tisza-partiaknál 14 találkozón öt gólig jutott, ami után a nyáron visszarendelte őt a Fejér megyei klub, de most elhagyja a székesfehérváriakat és Újpesten építi tovább a karrierjét.

„Nagyon boldog vagyok, hogy az Újpesthez igazolhattam, hiszen egy ilyen nagy múltú klubnál megtiszteltetés játszani – kezdte a lila-fehéreknek adott interjúját Csoboth Kevin. – Én erre úgy tekintek, mint hatalmas előrelépésre a karrieremben. Szeretnék a csapatban jól szerepelni és azért dolgozni, hogy az élmezőnyben végezzünk, személyes motivációm pedig, hogy minél többet tudjak pályára lépni a szezon során. Remélem, a szurkolók is örömmel fogadnak és minél többen kilátogatnak a mérkőzésekre, én mindent meg fogok tenni ezért!”